Kuivasilmäisyyden hoito vastaanotolla

Ensimmäinen käynti

Ensimmäisellä käynnillä tehdään alkukartoitus, johon sisältyy esitietolomakkeen läpikäynti, keskustelu oireista, mikroskopointi, alkutilannekuvat ja mitoitukset Myah laiteella. Alkukartoitukseen on hyvä varata aikaa 60 minuuttia. Kartoituksen perusteella laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma ja sovitaan sen toteutuksesta ja seurannasta.

Laitehoito

Silmäluomen reunan kunto vaikuttaa kyynelnesteen laatuun

Silmäluomien reunoihin kertyy helposti ylimääräistä karstaa ihosta sekä talia ja rasvoja. Joskus luomenreunaan kehittyy blefariitti eli silmäluomen tulehdus, joka aiheuttaa punoitusta ja ärsytystä. Silmät saattavat tuntua kuivilta ja niissä on roskan tai hiekan tunnetta.
AB Max -laitteella puhdistetaan luomenreunoja tehokkaasti. Usein jo yksi hoitokerta riittää poistamaan ylimääräisen talin ja karstan. Kotihoitona jatketaan luomenreunan puhdistuspyyhkeillä ja/tai lääkärin määräämillä lääkkeillä.

AB max hoidon hinta 98 eur

Eye Light valoimpulssihoito

Laitteella päästään hoitamaan silmien kuivumiseen johtavia syitä ja oireiden aiheuttajaa
– ei vain pelkkiä oireita.
Hoidolla aktivoidaan Meibomin rauhaset, jotka tuottavat voiteluainetta silmän pinnalle, jotta kyynelneste ei haihtuisi liian nopeasti. Hoitokäsittelyn tuloksen voi kokea helpottavan kuivan silmän oireita jo muutaman tunnin sisällä.
Hoito on kivuton. Siihen varataan aikaa 1h ja sen jälkeen voi jatkaa päivää normaalisti.
Muutama (2-3) hoitokerta 15-20 päivän välein on useimmiten välttämätöntä parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

Hoidon hinta:

– 1 hoitokerta 149 eur tai sarjahoito kolme kertaa 398 eur.

Terveellinen ravinto ja vesi

Kyynelnesteen koostumukseen voi vaikuttaa ruokavaliolla. Säännöllisesti kalaa, pähkinöitä ja hyviä rasvoja syövillä on parempi kyynelnesteen koostumus.
Terveellinen ravinto ja riittävä veden juominen parantaa kosteustasapainoa silmissä.
Ravinnosta saatavien öljyjen ja vitamiinien merkitys kyynelnesteen laadussa on suuri.
Silmille terveellisiä ravinnonlähteitä ovat muun muassa rasvainen kala (esimerkiksi lohi ja taimen), pähkinät, siemenet ja mantelit sekä hyvälaatuiset öljyt ja kotimaiset marjat kuten tyrni ja mustikka.